Carbonara
Warszawa

Modyfikowanie tradycyjnych przepisów dań włoskich to według większości rodowitych mieszkańców Półwyspu Apenińskiego zbrodnia. Należy w tej kwestii wykazać zrozumienie – potrawy takie jak prawdziwa carbonara przyrządzone we właściwy sposób zapewniają kulinarną podróż do innego wymiaru. W naszej restauracji przygotowujemy tę pastę tak, by opisywały ją jedynie trzy kluczowe określenia: najlepsza, oryginalna, bez śmietany. W czym zatem właściwie tkwi sekret tej typowej dla kuchni włoskiej pozycji?

Prawdziwa, najlepsza Carbonara – co warto wiedzieć?

Zapoznanie się z listą składników, jakie są niezbędne do ugotowania wspomnianej pasty, może sugerować łatwość w jej przyrządzeniu. Nic bardziej mylnego – gotowany w tradycyjny sposób makaron carbonara wymaga sporej wprawy i przede wszystkim znajomości włoskich zwyczajów i smaków. Droga na skróty poprzez dodanie śmietany w tym wypadku nie gwarantuje najlepszych rezultatów, dodatkowo łamiąc serca rodowitych Włochów. Kremowy sos to bowiem umiejętne dodanie do podsmażonego guanciale połączonego z ugotowanym spaghetti bądź rigatoni specjalnej masy z żółtek i tartego sera Pecorino Romano. Całość wieńczy świeżo mielony pieprz czarny, przełamujący swoim odcieniem słomkowy, bardzo jasny kolor wspomnianej bazy.

Czym zatem jest oryginalna włoska carbonara? Połączeniem delikatności z wyrazistymi, intensywnymi smakami. Idealnie oddaje charakter Rzymu – jest intensywna, jednocześnie zachwycając swoją przystępnością. Kuchnia włoska zachwyca świeżością, prostotą i jakością niewielu składników, które są potrzebne do przygotowania danego przepisu. Spaghetti alla carbonara w naszej restauracji to podróż do tradycyjnych smaków Półwyspu Apenińskiego. Właściwie ugotowany makaron w połączeniu z produktami od sprawdzonych dostawców z Italii stanowi kluczowy punkt menu. Najlepsza w Warszawie, oryginalna – po prostu prawdziwa i włoska. Taka jest właśnie pasta carbonara, którą serwujemy. Zachęcamy do zasmakowania się w tym klasycznym daniu w najlepszym możliwym wykonaniu.

Carbonara

Najlepsza pasta w Warszawie

Nasza restauracja to miejsce, w którym doświadczysz wyjątkowych śródziemnomorskich smaków. Culiinaria urzeka gości nie tylko wyszukanymi potrawami, ale również urokliwym wnętrzem. Dzięki temu możesz skosztować jedzenia w iście włoskiej atmosferze. Wieczór w lokalu może być idealnym pomysłem na randkę z drugą połówką lub kameralną rodzinną uroczystość. Owoce morza, pizza oraz najlepsza pasta to tylko kilka propozycji szefa kuchni w Warszawie. Odwiedź restaurację i zakochaj się w w naszych daniach!